Haberler & Duyurular
Fakültemizde I. Denizcilik Kariyer Günleri sona erdi. Türk Deniz Endüstrisinin devleri Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 1. Kariyer Günleri'nde fakülte öğrencilerimizle buluştu. Fakültemiz 22 Kasım-6 Aralık 2018 tarihleri arasında ülkemizin ve dünyanın önde gelen armatörlerini I. Denizcilik Kariyer Günleri kapsamında ağırlayacak. Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencileri Meksikalı İngilizce Öğretmeni Eduardo Chaparro ile buluştu.Fakültemiz Birim Kalite Komisyonu bilgilendirme toplantısı yapıldıFakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Ekber ÖZDEMİR, 3. Uluslararası Buluş Fuarında (ISIF'18, İstanbul) buluşuyla patent kazandı.Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ziyaretDoçentlik tebrik mesajı!Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Uzakyol vardiya zabiti Burak Aydın'ı ağırladı.Fakültemiz 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans, Yükseklisans ve Doktora ders programları yayınlanmıştır.Spor salonunda spor yapmak isteyen öğrencilerimizin dikkatine!Piri Reis Gemisi Odü'deFakültemiz 3. Sınıf öğrencisi Muhammed Esat GÜL'ün, Öğr. Gör. Kpt. Fatih SANA gözetiminde Arjantin-Cezayir arasındaki uluslararası sularda yaptığı stajından karelerFakültemiz Denizcilik Eğitim Konsey (DEK) Toplantısı'nın 15.'sine ev sahipliği yaptı.Fakültemiz Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

26 Kasım 2018 tarihinde Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ‘1. Kariyer Günleri açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış töreni Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur, Kariyer günleri düzenleme kurulu başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Şenbursa’nın ardından Türk denizciliğine yön veren sivil toplum kuruluşları İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, Türk Armatörler Birliği yönetim kurulu üyesi Cihan Ergenç, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Muhammer Arslantürk’ün konuşmaları ile Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Kariyer günleri başladı.

Konuşmaların ardından katılımcılar okulumuzda incelemelerde bulundu ve program öğleden sonra ‘’2019 yılı Türk Denizciliği’ne Bakış’’ konulu panelde Türk Denizciliğinin içinde bulunduğu durum, denizcilik eğitimi, denizcilik ekonomisi, gemiadamları sorunları ve çözüm yolları konuşuldu. Fakülte öğrencileri Türk Denizcilik sektörünün içindeki tüm STK’lara sorularını yöneltti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Uzakyol vardiya zabiti ehliyeti verme yeterliliğini bulunduran ve 9 gün sürecek bu etkinlikte geleceğin kaptanlarını yetiştiren Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte) bölümü öğrencilerine armatörler tarafından Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği I. Kariyer Günleri’nde Türk gemi adamlarından beklentilerini anlatacaklar.