FATSA DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu ile Su ürünleri fakültesi dekanlarıyla Ege Üniversitesinde bir araya geldi.

Su ürünleri ve balıkçılık sektöründe yaşanan sorunlar ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, saha çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesinde Türkiye’deki devlet ve özel üniversitelerin Su Ürünleri Fakültesi dekanları ile bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu su ürünleri ve balıkçılığın akademik ve sektörel durumunu, sorunlarını ve taleplerini akademisyenlerden dinledi.

Üniversitelerarası Kurul tarafından kısa bir süre önce “Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konseyi” başkanı olarak seçilen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın ev sahipliğinde Yeni Senato Salonunda yapılan toplantıya, Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri, Ege Üniversitesi  Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel ve EÜ Su Ürünleri Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu’nun yanı sıra devlet ve özel üniversitelerin su ürünleri fakültelerinin dekanları ile Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratları katıldı.


Eklenme Tarihi : 04-12-2023 16:28:24