FATSA DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakültemiz Öğretim Üyeleri 'Deniz Kirliliği' konulu Avrupa Birliği Projesine destek almaya hak kazandı.

Ordu Üniversitesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi bünyesi akademisyenleri; Dr. Öğr. Üyesi Refik ÖZYURT koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Özkan UĞURLU, Prof. Dr. Mehmet AYDIN, Prof. Dr. Evren TUNCA ve Arş. Gör. Dr. Seda KONTAŞ YALÇINKAYA ile hazırlanan Avrupa Birliği projesi destek almaya hak kazanmıştır.

European Maritime, Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF) – Avrupa Birliği Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Fonu” programı dahilinde EMFAF-2023-PIA-FLAGSHIP başlıklı çağrıya cevaben hazırlanan Black Sea SIERRA (harneSsing currIcular managemEnt Response maRine militAry) projemiz, yetkililerin mevcut ya da oluşmakta olan deniz kirliliğine müdahale kapasitesini; silahlı çatışmalardan kaynaklanan kirliliğe uluslararası ve koordineli bir biçimde cevap vererek hazırlayacaktır. Karadeniz'in Batı, Kuzey ve Güney bölgelerindeki kıyısal alan kirliliğin önlenmesi üzerine yapılan projemizin sonuçları, ilgili otorite ve karar vericileri gerekli adımların atılması konusunda yönlendirecektir.

Bu proje 3 yıl boyunca: The National Institute  for Research and Development in Environmental Protection  (Romanya), Institute Of Oceanology Bas (Bulgaristan), Ente Morale Associazione A.R.C.E.S. (İtalya), Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi (Türkiye), Scientific Hydrophysical Centre of the National Academy of Sciences of Ukraine (Ukrayna), Academia Navala Mircea Cel Batran (Ukrayna) ve Technical University Of Iasi (Romanya) ortaklığıyla yürütülecektir.

750.000 Euro toplam bütçesi olan projenin yürütücülüğünü The National Institute  for Research and Development in Environmental Protection  (Romanya) üstlenirken, Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Türkiye’deki yürütücüsü olarak görev alacaktır.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, bu ve benzeri dış destekli (Avrupa Birliği projeleri, ikili işbirliği projeleri vb.) proje destekleri ile yapacağı bilimsel çalışmalarla denizcilik ve deniz bilimleri alanlarında ulusal,bölgesel ve uluslararası kalkınmaya katkı vermeye devam edecektir.


Eklenme Tarihi : 01-05-2023 14:46:35