Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliği (IAMU) üyesi oldu.

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nin Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliği’ne (IAMU) üyelik başvurusu kabul edildi.

Ordu Üniversitesi tarafından yapılan IAMU üyelik başvurusunun değerlendirilmesi için 11-12 Ocak 2023 tarihlerinde IAMU temsilcisi tarafından Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nde incelemeler yapıldı. İncelemeler sonucunda hazırlanan rapora istinaden 17 Nisan 2023 tarihinde Finlandiya’nın Rauma kentinde yapılan Uluslararası Yürütme Kurulu toplantısında Fakültemiz tarafından yapılan üyelik başvurusu kabul edildi. Böylece Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, IAMU üyesi olan ve dünyanın önde gelen 71 denizcilik üniversitesi arasında yerini aldı.

1 Nisan 2023 itibarıyla IAMU üyeleri arasında İsveç’teki Dünya Denizcilik Üniversitesi, ABD’deki Massachusetts Denizcilik Akademisi, Japonya’daki Kobe Üniversitesi, İngiltere’deki Liverpool John Moores Üniversitesi dahil olmak üzere 37 ülkeden 71 denizcilik üniversitesi yer almaktadır. Türkiye’den de Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi IAMU üyesi denizcilik üniversiteleri arasındadır.

Eklenme Tarihi : 29-04-2023 16:32:38