- İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Tamer KIRAN'a ziyaret gerçekleştirilmiştir.
- Akran Değerlendirme İç Tetkik süreci fakültemizde gerçekleştirildi.
- 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet töreni fakültemizde gerçekleştirildi.
- Black Sea SIERRA projesinin saha çalışmaları fakültemizdeki proje takımı üyeleri tarafından gerçekleştirilmiştir.
- Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümümüzün akreditasyon süreci kapsamında ZİDEK Kurum Eğitim Çalıştayı soru-cevap oturum etkinliği gerçekleştirilmiştir.
- Ünye Bahçeşehir Koleji öğrencileri fakültemizi ziyaret ettiler.
- IAMU ve Nippon Vakfı tarafından finanse edilen NOFOUL projesinin eğitim oturumu fakültemizde gerçekleştirilmiştir.
- Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi olarak, Fatsa Fen Lisesi'nin kariyer günleri etkinliğine katılarak aday öğrencilerle buluştuk.
Rusya-Ukrayna Savaşının Karadenize olan etkisi araştırılacak.

Karadeniz'de kirliliğe karşı önlemlerinin alınması için 5 ülkenin katılımıyla büyük bir proje başlatıldı. Bu çalışmayla birlikte Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Karadeniz'e etkileri de göz önüne serilecek.
Karadeniz'deki kirliliğin araştırılması için 5 ülkenin yer aldığı proje, Avrupa Birliği tarafından kabul edildi.
5 ülkeden 7 bilim insanının yer aldığı, Türkiye'deyse yürütücülüğünü Ordu Üniversitesi'nin üstlendiği bir projeye imza atıldı. Bu çalışmayla birlikte Karadeniz'deki kirliliğin yanı sıra, Ukrayna-Rusya Savaşı sonrası çıkan kirletici unsurlar araştırılacak.
Projede deniz ve deniz canlılarından numuneler alınarak, Karadeniz'deki kirliliğin deniz ekosistemine etkisi ortaya çıkarılacak.
Konuyla ilgili Ordu Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Özkan Uğurlu, “Birçok çalışma yapılmış bizim bu çalışmada amacımız yeni kirletici türleri ve özellikle de Ukrayna ve Rusya arasında çıkan savaşta yeni çıkan kirleticileri ortaya koymak. Açıkçası Karadeniz'i kirleten yeni unsurlar hakkında toplumun farkındalığını arttırmak istiyoruz. Araştırmalarımız 2 yıl sürecek ve savaşın oluşturduğu gürültü kirliliğini özellikle de yunuslar üzerindeki etkisini değerlendirmeye alacaklar” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Mehmet Aydın, “Ekim ayları civarında başlayacağız, henüz projemizi başlatmış değiliz ama finansını AB tarafından elde ettik” derken, Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Refik Özyurt, “Mesela Akdeniz’den gelen bir gemi altında başka canlıları getirerek Karadeniz'in ekosistemine dahil olmayan canlıları birlikte getirir ve bu da işte o ekosisteme zarar verir. Balık larvalarını yiyen bir tür var ve bu da hamsi gibi ticari değeri olan birçok balığın Karadeniz'deki stoklarını düşürme yönünde eğilimler gösteriyor. Bu gibi aktiviteleri inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı.