FATSA DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Denizcilik Örf ve Adetleri konulu panel fakültemizde gerçekleştirildi.
Fakültemizde “Denizcilik Örf ve Adetleri” konulu panel Kpt. Refik AKDOĞAN'ın ve Kılavuz Kaptan Muammer ARSLANTÜRK'ün katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Çok keyifli bir sohbet ortamında geçen panelde kendilerine katkılarından dolayı Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi olarak çok teşekkür ediyoruz.
 
Refik AKDOĞAN 96 yaşında Mühendis uzakyol kaptanı olup 1926 yılında Ordu'da doğdu. 1948 yılında Yüksek Denizcilik Okulundan mezun oldu. Handan Hanımla “Ordu” gemisinde 26.12.1953’te Ordu limanında Orduluların huzurunda evlendi. Yirmi beş yıl denizde ve karada çalıştıktan sonra 1974 yılında Gemi Kurtarma İşletmesi'nde baş uzman iken kendi isteğiyle emekli oldu. Emekli olduktan sonra yine denizcilik sektöründe danışman olarak çalıştığı günlerde ayrıca İTÜ Denizcilik Fakültesinde öğretim görevlisi olarak da çalıştı. Kaptan Refik AKDOĞAN’ın yayımlanmamış romanları ile birlikte toplamda 25 kitabı bulunmaktadır. Halen kitapları denizcilik camiasında kaynak ders materyal kitabı olarak kullanılmaktadır.
 
Kpt. Muammer ARSLANTÜRK Ordu'nun Perşembe ilçesinde doğdu. 1988'de İstanbul Vefa lisesini, 1992'de İTÜ DF güverte bölümünden mezun oldu. Türkiye Denizcilik İşletmesi Denizyolları gemilerinde çalıştı. 2000 yılından itibaren Türk Boğazları'nda kılavuz kaptan olarak çalışmaktadır. GSÜ MYO Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümü misafir öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Sektör ile alakalı STK'larda da görevler alıp, çalışmalar yapmaktadır.

Eklenme Tarihi : 02-11-2022 11:47:33