FATSA DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni ve Simülatör Merkezi Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni ve simülatör eğitim merkezi açılışı 15 Haziran 2022 Çarşamba günü görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye çıkan Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan UĞURLU konuşmasında, fakülte mezunlarının deniz örf ve adetlerine bağlı, çalışkan, yetenekli ve tam donanımlı uzakyol vardiya zabitleri olduklarını belirterek mezunlarla gurur duyduklarını ifade etti.

Pandemi dolayısıyla ilk iki sene mezuniyet töreni yapılamayan Fatsa DUİM’in 3. Dönem mezuniyet törenine Türk denizcilik camiasından geniş bir katılım oldu. Sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getiren törene Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeli, ulusal ve yerel basın ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin ardından IMEAK Deniz Ticaret Odası katkılarıyla kurulan simülatör eğitim merkezinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali AKDOĞAN Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’ne ve ülkemizin denizcilik eğitimine verdikleri katkı ve destekler için IMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer KIRAN ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Tamer KIRAN ise günümüzde Türkiye’nin yeterli sayıda denizci yetiştirdiğini, artık eğitim kalitesini daha yukarı taşımaya gayret edilmesine vurgu yaptı.

IMEAK Deniz Ticaret Odası Simülatör Merkezi’nde 9 ekranlı 270 derece görüş açısına sahip Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü, 3 ekranlı 120 derece görüş açısına sahip Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü, 6+1 istasyonlu GMDSS simülatörü, 6+1 istasyonlu Sıvı Yük Elleçleme Simülatörü ve 8+1 istasyonlu ECDIS/RADAR Simülatörü bulunmaktadır.

 


Eklenme Tarihi : 19-06-2022 17:25:53