Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'ne atanan Dekan Prof. Dr. Özkan UĞURLU görevine başladı

Prof.Dr. Özkan Uğurlu 1978 yılında Sinop’un Ayancık ilçesinde doğdu. Ordu-Fatsalı olan Özkan UĞURLU ilk-orta-lise öğrenimini Ordu’da tamamladı. 1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Güverte Bölümü’nü kazandı. 2000 yılında lisans eğitimini başarı ile tamamlayan Özkan Uğurlu ticaret gemilerinde uzakyol vardiya zabiti, 1.zabit ve uzakyol gemi kaptanı olarak görev yaptı. 2005 yılında Yüksek Lisans eğitimini, 2011 yılında ise Doktora eğitimini başarı ile tamamladı. 2003-2020 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde; Arş.Gör., Öğr.Gör., Yrd.Doç.Dr. ve Doç.Dr. olarak görev yaptı. 2016 yılında Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği alanında Doçentlik unvanını almaya hak kazandı.  2017 yılında doktora sonrası araştırma kapsamında Batum-Gürcistan’da Batum Denizcilik Üniversitesi’nde bulundu. 2018 yılında TUBİTAK’tan kazanmış olduğu doktora sonrası burs kapsamında İngiltere’nin Liverpool şehrinde Liverpool John Moores Üniversitesinde 1 yıl süre ile araştırmalarını yürüttü. 2020 yılında Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümüne Doçent, 2021 yılında Profesör olarak atandı. Uzmanlık alanı deniz kaza analizi ve deniz kazalarında insan faktörü konularıdır. Kendisi deniz emniyeti, kaza modellemesi, simülasyon modellemesi, liman modellemesi, gemiadamlarının çalışma koşulları araştırma alanlarında da çalışmalar yapmaktadır. Danışmanlığında tamamlanmış 20, devam etmekte olan ise 10 adet Yüksek Lisans ve Doktora çalışması bulunmaktadır. Kendisinin araştırma bulgularının 30’a yakını SCI/SSCI dergide olmak üzere 40'dan fazla hakemli dergide yayınlanmıştır.

Prof. Dr. Özkan Uğurlu TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Kaza Araştırmaları Değerlendirme heyeti üyesidir. Journal of ETA Maritime Science ve Turkish Journal of Maritime and Marine Sciences dergilerinde bölüm editörüdür. 2020 yılından beri Ordu Üniversitesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünde görev yapmakta olan Özkan UĞURLU evli ve 2 çocuk babasıdır.

Eklenme Tarihi : 26-01-2022 14:15:07