Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ziyaret

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencileri Kıyı emniyeti ve Sahil Güvenlik deniz güvenliğini, deniz emniyetini, asayiş kapsamında TCSG-97 Sahil Güvenlik Botunu ziyaret edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı yapılan ziyarette DUİM öğrencilerine detaylı bilgiler verdi. Türkiye Cumhuriyetinin bütün sahillerinde, iç suları olan Marmara Denizi, İstanbul ve Çanakkale boğazlarında, liman ve körfezlerinde, karasularında, Münhasır Ekonomik Bölgesi ile ulusal ve uluslararası hukuk kuralları uyarınca egemenlik ve denetimi altında bulunan deniz alanları ile hükümranlık haklarının korunmasına ilişkin görevler kapsamında uluslararası sularda, uluslararası sözleşmeler çerçevesinde Uluslararası Denizcilik Örgütüne deklare edilen Türk Arama Kurtarma Bölgesinde; deniz güvenliğini, deniz emniyetini, asayiş ve kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak, suç işlenmesini önlemekle görevli ve yetkili olduğunu vurguladı.

TCSG-97 Sahil Güvenlik Botu Güverte, Köprü üstü ve Makine dairesini gezen DUİM öğrencilerine botun teknik özellikleri anlatıldı. Seyir ekipmanlarını inceleyen DUİM öğrencileri ziyaretleri sonunda Sahil Güvenlik Komutanlarına askeri denizcilik ve Sahil Güvenlik sorumluluk alanına giren sorular sorarak ziyaretlerini tamamladı.