Fakültemiz 3. Sınıf öğrencisi Muhammed Esat GÜL'ün, Öğr. Gör. Kpt. Fatih SANA gözetiminde Arjantin-Cezayir arasındaki uluslararası sularda yaptığı stajından kareler

Fakültemiz 3. Sınıf öğrencisi Muhammed Esat Gül, Yasa Denizcilik Tic. A. Ş.’ne ait, Marshall Adaları Cumhuriyeti’ne kayıtlı MV Yasa Ünsal Sunar adlı kuru yük gemisinde, Fakültemiz Öğr. Gör. Kpt. Fatih SANA gözetiminde, Arjantin-Cezayir arasındaki uluslararası sularda stajını yapmaktadır. Türk Ticaret Filosuna ait 56000 ton DWT kapasiteli, 190 metre boyunda, karma uluslu personele sahip bir gemide, hem deniz hem de gemi hayatına alışma sürecini geçirmekte olan öğrencimiz, teoride öğrendiği bilgileri, birebir pratiğe dökerek stajını sürdürmekte ve geleceğin uzakyol vardiya zabiti olma yolunda ilerlemektedir.

Öğr. Gör. Kpt Fatih Sana, stajyer öğrencimize elektronik seyir dersinde teorik olarak öğrendiği, gemi elektronik seyir ekipmanlarından ARPA RADAR ve ECDIS cihazlarının nasıl kullanıldıklarını anlatıp, öğrencimize de pratiğini yaptırırken.

Gyro pusula ve miyar pusulalardan takip ederek, dümen tutma eğitimini bizzat Güney Atlantik okyanusu sularında alan öğrencimiz.

Uruguay açıklarında, Uluslararası denizcilik terminolojisi temelinde VHF cihazı aracılığı ile sahil istasyonları ve çevredeki gemiler ile iletişim kurma eğitimi.