Haberler & Duyurular
Fakültemizde I. Denizcilik Kariyer Günleri sona erdi. Türk Deniz Endüstrisinin devleri Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 1. Kariyer Günleri'nde fakülte öğrencilerimizle buluştu. Fakültemiz 22 Kasım-6 Aralık 2018 tarihleri arasında ülkemizin ve dünyanın önde gelen armatörlerini I. Denizcilik Kariyer Günleri kapsamında ağırlayacak. Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencileri Meksikalı İngilizce Öğretmeni Eduardo Chaparro ile buluştu.Fakültemiz Birim Kalite Komisyonu bilgilendirme toplantısı yapıldıFakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Ekber ÖZDEMİR, 3. Uluslararası Buluş Fuarında (ISIF'18, İstanbul) buluşuyla patent kazandı.Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ziyaretDoçentlik tebrik mesajı!Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Uzakyol vardiya zabiti Burak Aydın'ı ağırladı.Fakültemiz 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans, Yükseklisans ve Doktora ders programları yayınlanmıştır.Spor salonunda spor yapmak isteyen öğrencilerimizin dikkatine!Piri Reis Gemisi Odü'deFakültemiz 3. Sınıf öğrencisi Muhammed Esat GÜL'ün, Öğr. Gör. Kpt. Fatih SANA gözetiminde Arjantin-Cezayir arasındaki uluslararası sularda yaptığı stajından karelerFakültemiz Denizcilik Eğitim Konsey (DEK) Toplantısı'nın 15.'sine ev sahipliği yaptı.Fakültemiz Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, denizcilik alanında faaliyet gösteren fakültelerin Dekanları ve ilgili bölümlerin öğretim üyelerinden oluşan Denizcilik Eğitimi Konsey (DEK) Toplantısı'nın 15.'sine ev sahipliği yaptı.  Amaçları; eğitim, öğretim, araştırma ve toplum hizmetleri etkinliklerinin ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürülmesini sağlamak, üye kurumları arasında işbirliğini sağlamak, ilgili alanda Üniversitelerarası Kurul’a görüş bildirmek, denizcilik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de denizcilik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, yükseköğrenim düzeyinde Türk denizcilik eğitimini bilimsel kriterlere göre layık olduğu seviyeye ulaşması için gerekli faaliyetlerde bulunmak olan Konsey Toplantısına bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Giresun Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, İskenderun Teknik Üniversitesi Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Mersin Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi, Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu, , Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi yanında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası ile T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nın temsilcileri de yer aldı.

ODÜ Fen Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından DEK konseyi başkanı Prof. Dr. Ersan Başer, Fatsa Deniz Bilimleri Fak. Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın, Ulaştırma , Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Eğitim ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Cem Erdem’ in açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz  Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesi’nin Denizcilik Eğitimi açısından çok kısa bir zamanda oldukça ileri seviyelere geldiklerini belirterek, Bakanlık tarafından yapılan denetlemeler sonucu yönetim düzeyinde Uzakyol Vardiya zabiti/Kaptan ehliyeti verebildiklerini ve denizcilik eğitiminde  önemli bir sorumluluğu üstlendiklerinin bilincinde olduklarını belirterek böyle bir toplantının üniversitelerinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplantıda; dernek kurulma çalışması ve kısa adı DEK olan “Denizcilik Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği”  tüzüğünün son halinin verilmesi, Denizcilik alanındaki Doçentlik alanlarının son durumu ve yeni doçentlik anabilim dallarının açılmasına ilişkin YÖK ile görüşülmesi, ECDIS ve BRM sertifikalarının gemiadamı cüzdanına işlenmesi ve gemilerde enerji verimliliği konuları değerlendirildi.

Bir sonraki DEK Toplantısı 2019 yılı içerisinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde yapılması oybirliği ile kabul edildi.